Évente egyszer lehetőségünk van arra, hogy a háztartásban felgyűlt lomokat, a fölöslegessé vált, sérült, használhatatlan bútorokat, egyéb holmikat ingyenesen elszállítsák tőlünk. Sajnos azonban egy tönkrement kanapét, egy kiszuperált szekrényt vagy éppen a sokadik, fölöslegessé vált televíziót igen problémás egy éven át kerülgetni, ahogyan az sem megoldás, hogy minden új bútor vásárlását a lomtalanítás időszakára időzítjük.

VÁLOGASSON TUDATOSAN

Az év bármely napján jön is el a lomtalanítás ideje, válogasson tudatosan és könyörtelenül – nincs értelme egyes tárgyakat megtartani, csak azért, hogy jövő évi lomtalanításkor kerüljenek a kukába. Legyen az bútor, ruhadarab vagy elektronikai cikk, ha nincs rá szükség, ne tartsuk meg nosztalgiából.

Ha nem tudunk dönteni, alkalmazzuk az egyéves szabályt: ami legalább egy éve nem volt használatban, attól könyörtelenül szabaduljunk meg. Ne tartogassuk a dolgokat csak azért, mert szép emlékek fűznek hozzá, ha funkcionalitásukat vesztették, akkor ideje megválni tőlük.

Ha nincs lomtalanítási időszak, keressünk olyan költöztető céget, aki vállalja a lomtalanítást. Ennek a megoldásnak hatalmas előnye, hogy nem nekünk magunknak kell mindent a konténerbe zsúfolni, ezt megoldják helyettünk a rakodómunkások, ráadásul számos cég biztosítja ezt a szolgáltatást hihetetlenül kedvező áron!